• bicknila

Bespaar 10.000'en euro's met verlaagd btw-tarief

Bijgewerkt op: 5 feb. 2021

Goed nieuws, want sinds 1 januari 2021 genieten kopers van een verlaagd btw-tarief van 6% i.p.v. 21% op nieuwbouw. Voor kopers betekent dit een besparing van enkele tienduizenden euro’s door het wegvallen van 15% btw.


Nieuwbouwproject Domus Anguli Tongeren

Het nieuwe btw-tarief geldt voor alle nieuwbouwwoningen- en appartementen waarbij hiervoor op het bouwperceel de afbraak van een gebouw werd uitgevoerd. In het geval van Domus Anguli is dit het geval.


Voorwaarden kopers:

  • Het moet gaan om de aankoop van een nieuwbouw huis of appartement waarin u zelf, als zijnde natuurlijk persoon, gaat wonen en dit voor min. 5 jaar lang.

  • Het verlaagde btw-tarief wordt voorbehouden voor de enige en eigen privé woonst. U mag geen eigenaar zijn van bijkomend vastgoed, met uitzondering van vastgoed dat u geërfd heeft of waarvan u het vruchtgebruik of naakte eigendom heeft.

  • Het verlaagd btw-tarief is niet van toepassing voor verhuurders, tweede verblijven en vennootschappen.

Voorwaarden bouwheer/promotor/verkoper:

  • Het nieuwbouw vastgoedproject van de bouwheer wordt aanzien als een heropbouw; de bouwheer voerde voorafgaand afbraakwerken uit op het desbetreffende bouwperceel.

  • De bewoonbare oppervlakte van de nieuwbouw woning of het nieuwbouw appartement mag maximaal 200 m² bedragen.

  • De bewoonbare oppervlakte wordt bepaald door de oppervlakte van alle woonvertrekken samen te tellen, gemeten vanaf en tot de binnenkanten van de muren. (Met name de keuken, de woonkamer, de eetkamer, de slaapkamer(s), de bewoonbare zolder- en kelderruimten, de bureaus en alle andere voor huisvesting bedoelde ruimtes, op voorwaarde dat die ruimtes een minimale oppervlakte hebben van 4 m² en een minimale plafondhoogte van 2 meter.)

  • Alle btw verschuldigd bij de aankoop dient opeisbaar te zijn binnen de periode van 1 januari 2021 t.e.m. 31 december 2022.

Interesse of meer info?


Maak vrijblijvend een afspraak en kom samen met je bubbel langs voor een exclusief en persoonlijk info-moment. We helpen je graag verder met al je woondromen.


Klik hier om contact op te nemen.

182 weergaven0 opmerkingen